Tien verrassende manieren om aspirine te gebruiken.

Heb je er ooit over nagedacht dat aspirine meer voor je kan doen dan alleen je van je hoofdpijn af helpen en koorts remmen? Wij zijn erachter gekomen dat dit medicijn dat je gewoon in de drogist kan kopen meer kan dan de meeste mensen zich realiseren. En wij gaan ze met je delen.

10. Het verlicht insectenbeten

Aspirine helpt zwelling te verminderen en kan zo het jeuken van muggen beten verzachten. Leg een tabletje in een eetlepel water, laat het zacht worden en laat het dan een paar minuten in trekken op de zere plek.

9. Vermindert puistjes

In aspirine zit een vetoplossende stof die wordt gebruikt in oplichtende crèmes en huidreinigingsproducten. Vermeng 7 tabletjes met 3 eetlepels yoghurt en 1 eetlepel honing. Breng het mengsel aan op je gezicht en laat het masker nu een kwartiertje intrekken. Wanneer je het masker hebt afgespoeld zal je huid stralend en glas zijn. En heeft een licht peilend effect, je littekens en vlekken worden minder en je maakt hiermee je porien schoon.

8. Krachtige scrub

Met aspirine verwijder je de dode huidcellen van je gezicht. Je porien worden vernauwd en als je last hebt van een vettige huid dan is dit het perfecte middel voor je. Meng aspirine met water en laat het een paar minuten staan. En let wel op met aanbrengen als je een gevoelige huid hebt!

7. Weg wratten!

Dit is de manier om je hielen te verzachten en dode huidcellen te verwijderen. Vermaal 7 aspirine tabletten en doe daar een halve eetlepel citroensap bij. Breng het mengsel aan op je hielen en leg daar een warme handdoek overheen. Laat dit 10 minuten zitten en behandel de harde huid onder je voeten met puimsteen.

6. Repareert beschadigd haar

Ook voor je haar kan je aspirine gebruiken. Voor gezond en glanzend haar meng je een strip aspirine in een kopje warm water en breng dan het mengsel aan op je haar. Laat dit 15 minuten zitten en spoel het dan uit.

Op de volgende pagina vind je nog meer aspirine hacks.

Wat vind jij? Reageer hieronder: