Kaneel poeder is niet alleen voor in je eten. Hier zijn 6 manieren handige om kaneel poeder te gebruiken.

Als je denkt aan kaneel, denk je meestal aan zoete etenswaren zoals gebakjes en appeltaarten. Het komt voor vele als een verassing dat je kaneel kan gebruiken in hartige gerechten, maar nog meer dat je het kan gebruiken buiten de keuken.

Kaneel is een krachtige kruid die al eeuwen wordt gebruikt. Het ruikt heerlijk en heeft een uitgesproken unieke smaak. Maar de echte reden dat kaneel zo veelzijdig is, komt doordat je het kan gebruiken in de tuin. Bekijk hier onder 6 manieren om kaneelpoeder te gebruiken in de tuin.


1. Houd muggen weg

Muggen en heel veel andere insecten houden niet van de sterke geur van kaneel. Strooi een beetje in de tuin en je kan in dat gebied rustig zitten zonder last.

2. Anti schimmelpoeder

Schimmels en sporen hebben krijgen geen kans als er kaneel in de grondbodem is verwerkt. Schimmels en sporen wortelen zich vrij ondiep dus je hoeft het kaneel niet eens in te graven.

3. Houd mieren weg

Mieren hebben hele gevoelige zenuwen en dankzij de sterke geur van kaneel wordt deze verstoord. Hierdoor kunnen mieren niet komen bij andere voedingsbronnen.

4. Het helpt planten groeien

Als je een plantje snijdt om deze elders te laten groeien. Helpt kaneel in de bodem, de plant met de aanmaak van nieuwe wortels.

5. Genees zieke en beschadigde planten

Strooi kaneel op een beschadigde plant om deze te herstellen. Ook kneuzingen van stengels kunnen herstellen door kaneel.

6. Bescherm zaden en zaailingen tegen ziekte

Zaden die je later wilt planten moet je droog houden zodat het niet gaat schimmelen.Ook jonge plantjes houden niet van natte voeten. Kaneel werkt ontzettend goed als vochtvreter en beschermt zo je zaadjes.

Wist jij dat je dit kon doen met kaneel? Deel dit bericht met vrienden en familie die gek zijn op tuinieren of die gewoon dol zijn op kaneel.

Wat vind jij? Reageer hieronder: