Met deze 7 manieren kan je je lymfestelsel reinigen.

Als er iets mis is met je gezondheid of je wordt wat zwaarder dan denk je vaak gelijk aan wat je eet en je spijsverteringsstelsel.

Het ligt ook zo voor de hand want je hoort overal dat als je verleidende producten en dikmakers weglaat en bepaalde kruiden gebruikt of probiotica dat dit heel goed is voor je gewicht en algehele gezondheid.

Sommige mensen kiezen liever voor een detox om gezondheid van de lever te verbeteren en de spijsvertering te resetten. Maar er is nog een ander belangrijk systeem in het lichaam; het lymfestelsel.

Voor een goede werking van het lymfestelsel is het belangrijk dat je het onderhoudt. Dit kan je bijvoorbeeld doen door veel te bewegen. Maar soms heeft je lymfestelsel een extra boost nodig. Dit kan je doen door je lymfestelsel te reinigen en deze 10 manieren laten je zien hoe je dat het beste kan aanpakken.

Springkussen

Of rond springen op een trampoline. Als je 10-20 minuten rond springt breng je je lymfestelsel en bloedcirculatie lekker op gang door het hele lichaam.

Droog borstelen

Borstel je droge huid met een haarborstel in een circulaire beweging voor 10 minuten en ga daarna onder de douche staan.

Detox bad

Vul een bad met warm water, twee kopjes Epsomzout en een half kopje bakingsoda. Dit bad ondersteunt de lymfen om gifstoffen af te voeren en je cellen te verjongen.

Goede kruiden

Veel kruiden zorgen kunnen je lymfestelsel ondersteunen. Maar zorg er wel voor dat je biologische kruiden gebruikt zoals: paardebloem, astralagus, Canadese geelwortel.

Op de volgende pagina vind je nog meer handige manieren die je helpen met je gezondheid.,

Wat vind jij? Reageer hieronder: