12 etiquette regels die iedereen moet kennen!

Etiquette! Weten hoe je je moet gedragen in de samenleving. Je doet het de hele dag door en word er ook de hele de mee geconfronteerd.

Als je jong bent word je er vaak op aangewezen en eenmaal volwassen hoef je er niet eens meer over na te denken. Maar dit geld helaas lang niet voor iedereen. Veel mensen kunnen wel een lesje in etiquette of goede manieren gebruiken.

Bekijk hier onder etiquette die het meest verkeerd gaan.

Reageren op een uitnodiging.

Met het gemak waarmee afspraken gemaakt worden door appjes en mailtjes worden ze ook gewijzigd. Het is fijn als je direct op een uitnodiging reageert en ook komt.

Laten weten of je komt.

Als je op bezoek wilt gaan bij iemand, geef even een belletje. Kan zijn dat iemand niet thuis is, wat vervelend is voor jou of dat iemand helemaal niet zit te wachten op bezoek.

Als je binnen komt groeten.

Als je een ruimte binnen stapt en er al mensen zitten, moet jij degene zijn die groet. Wacht niet tot mensen jou op merken.

Zet je telefoon weg.

Het is erg asociaal om in gezelschap met een ander telkens afgeleid te zijn door je mobiel. Of dit nu op een date is of niet.

Zeg het persoonlijk.

Als je iets belangrijks wilt bespreken met een ander en diegene is niet mijlenver bij je vandaan. Zeg het persoonlijk en niet aan de telefoon.

Ga niet neuzen in andermans zaken.

Privacy is je goed recht. Het is op zijn zachts niet netjes om te gluren en rondneuzen in de telefoon of zakken van een ander.

Op de volgende pagina vind je nog meer etiquette waar we meer op moeten letten.

Wat vind jij? Reageer hieronder: