10 eenvoudige oefeningen die je kunnen helpen bij heup artrose.

Als je last hebt van artrose dan is lichaamsbeweging belangrijk voor je welzijn. Het is ook verstandig om te werken aan je dieet. De twee samen zorgen ervoor dat je minder last krijgt van ontstekingen en ze helpen je met gezondere botten en kraakbeen.

Ook als je nog geen last hebt van artritis is het belangrijk dat je voldoende beweegt en let op je dieet. Want mensen die veel gefrituurd voedsel en rood vlees eten hebben een grotere kans op de ontwikkeling van reumatoïde artritis.

Mensen die veel vers fruit, groenten, peulvruchten, pluimvee en verse vis eten hebben juist een kleinere kans op het ontwikkelen van deze aandoening. Voldoende bewegen houd niet direct in dat je moet gaan trainen voor de olympische spelen. Mensen die last hebben van artrose kunnen dit niet. Maar er zijn een aantal oefeningen die je kunnen helpen met het verbeteren van flexibiliteit en kracht in je heupgewricht.

Bekijk de oefeningen in het filmpje hier onder.

Zoals we eerder schreven is het belangrijk om naast oefeningen ook te letten op je voeding. Er zijn nog veel meer andere methoden om de symptomen van artrose te verminderen. Ongeacht de plaats van je lichaam. De methoden hierboven beschreven zijn als hulpmiddel. Het is belangrijk om contact te houden met je arts voor behandelingen.

Wat vind jij? Reageer hieronder: